ADVOCATEN

Mr. H.W. (Willem) Knottenbelt

Mr. Knottenbelt studeerde in 1984 af in het strafrecht aan de Universiteit van Utrecht.
Sinds 1988 is hij advocaat en behandelt voornamelijk strafzaken. Aanvankelijk in de randstad en sinds 2009 met een eigen kantoor in Assen.
Naast strafrecht behandelt Willem Knottenbelt ook zaken op het gebied van jeugdrecht, Bopz (wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen). Ook als mediator heeft hij ruim ervaring.

Willem Knottenbelt is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Daarnaast is hij lid van de Stichting Drentse Strafrechtadvocaten (DSA) en lid van de adviescommissie Strafrecht van de Orde van Advocaten in Drenthe.

 
 

Mr. J.A.M. (Judith) Kwakman

Mr. Kwakman studeerde in 2001 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen privaatrecht en strafrecht. In datzelfde jaar ging zij werken als advocate, aanvankelijk op alle rechtsgebieden en na vier jaar volledig in het strafrecht. In 2008 trad zij toe tot het in strafrecht gespecialiseerde kantoor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters, in Deventer. Na afronding van de intensieve specialisatiecursus strafrecht in 2009 is zij officieel strafrechtspecialist.
In 2012 rondde zij de specialisatieopleiding jeugdrecht af en kan zij ook jeugdigen in het strafrecht de deskundigheid bieden die deze kwetsbare groep nodig heeft.
Daarnaast heeft zij veel ervaring met het bijstaan van TBS-gestelden.

Judith Kwakman is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), lid van de vereniging van Nederlandse jeugdrechtadvocaten en van de Drentse Strafrecht Advocaten (DSA).
Vanaf 1 januari 2012 vormt zij, samen met mr. Knottenbelt, het in het strafrecht gespecialiseerde kantoor Knottenbelt & Kwakman te Assen.

 
 

Mr. M.H. (Marieke) Wormmeester

Mr. Wormmeester studeerde in 2004 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen privaatrecht en strafrecht. Vanaf 1 oktober 2017 vormt zij, samen met mr. Knottenbelt en mr. Kwakman het in het strafrecht gespecialiseerde kantoor Knottenbelt & Kwakman te Assen.